Nog meer over mij?!

Ah, daar lag ik dan, tien lentes jong, op de koude vloer van de theaterstudio, terwijl ik stiekem de docent bestudeerde tijdens een ( nu oh-zo-hippe) ademhalingsoefening. En BAM! Opeens was het daar: “Ik wil doen wat HIJ doet!” Ik wilde de wereld van acteren ontsluiten voor anderen en ze serieus nemen. Zo geschiedde, en ik werd master of education in arts: drama docent. Je zou kunnen zeggen dat mijn roeping om anderen te helpen hun plek in de wereld te claimen al vroeg begon.

Maar, lieve jij, ik verveel me snel – ik wilde meer, méér, MEER! Maar wat was dat ‘meer’?

Toen kwam die beruchte bruiloftsspeech. Zo langdradig, zo traag, zo… oh my, deze bruid verdient beter. En daar, op dat moment, besloot ik dat het tijd was om mijn horizon te verbreden en Chief Awesome te lanceren.

Met Chief Awesome help ik mensen hun ruimte te claimen in deze gestoorde wereld. Je hebt geen podium nodig, liefje! Het dagelijkse leven is waar de magie gebeurt. Oké, dus er zijn al tig boeken die je vertellen hoe je dat moet doen. Maar laten we eerlijk zijn, ze zijn allemaal zo saai als een lege doos. Dus ik dacht: laten we een boek schrijven dat geen snoozefest is! En zo werd ‘Zeg het! Claim je ruimte en presenteer jezelf als een baas’ geboren. Voor iedereen die eindelijk hun stem wil laten horen en het gevoel heeft dat het hoog tijd is om op te staan en gehoord te worden.

Maar dan, oh, die ellendige imposter syndrome. Als trainer en coach zag ik het keer op keer opduiken. Dus ja, mijn volgende project moest dat aanpakken. En eerlijk is eerlijk, ik geef advies dat ik zelf nodig heb, want ik ben ook regelmatig slachtoffer van die verlammende gedachte: “Wanneer ontdekken ze dat ik eigenlijk maar wat doe?”

Omdat ik mezelf graag uitdaag en eenzaam en alleen werken niet helemaal mijn ding blijkt werk ik ook nog een aantal dagen in een hele nieuwe wereld, learning en development & EdTEch, waar ik elke dag bijleer en dingen doe die behoorlijk buiten mijn comfortzone liggen: content, sales en marketing bij een supertof SaaS bedrijf.

Net als ik hebt jij elke dag een kans om shit anders aan te pakken en gewoon te DOEN. Ondanks die constante angst om door de mand te vallen. Mocht dat gebeuren; dan maar met flair.

Liefs, Anouhk